Sve boje Uskrsa

Zbog čega je ovaj praznik tako poseban?

Možda zbog toga jer u vama budi sećanja na neka davna i bezbrižna vremena dok ste sa bakom nespretno šarali domaća jaja cvetovima i listićima koje ste tog jutra sa ushićenjem ubrali na obližnjem proplanku. Možda pomislite na neodoljivi miris vanile koji se širi kućom ili su vam ipak pokloni prva asocijacija na Uskrs. 😊

Da, to je taj divni osećaj kada vreme stane, kada su svi na okupu i kada shvatimo da je mir i porodica jedino važno.

Kako bismo upotpunili veselu atmosferu, bitno je pobrinuti se za detalje prilikom uskršnje dekoracije doma. Naravno, ne smemo zaboraviti na čestitke i poklone koji su nezaobilazni znak pažnje u ovim danima.

Evo nekih ideja koje će vam pomoći da se što bolje pripremite za predstojeći praznik.

Dekorisanje doma

Obilje cveća, farbana jaja, detalji u pastelnim bojama mogli bi biti sve što vam treba da pripremite svoj dom za uskršnji vikend. Ali zašto ne biste ove godine otišli ​​korak dalje i isprobali nešto drugačije? Verujemo da ćete imati nezaboravan praznik.

Predlažemo da krenete od dekorisanja stola.

Ako imate jednostavan beli set tanjira i escajg koji ide uz njega, razbijte ovaj dosadan prizor veselim stolnjakom sa uskršnjim motivima. Nećete verovati koliko trpezarijski sto, samo uz pomoć ovog jednog detalja može izgledati živopisno i zabavno.

Jedna lepa ideja je da napravite zeku od salveta. Danas imate razne tutorijale na internetu koji će vam pomoći u pravljenju istih, potrebno je samo malo mašte i volje.

Sto možete dopuniti i gnezdom od sitnih grančica koje ste napravili sami. Jednostavno je, možete ga ofarbati akrilnom bojom po želji, a zatim dodati jaja.

Dajte svom domu zabavni duh!

Budite kreativni, napravite detalj za ulazna vrata uz pomoć venca od stiropora, uzmite malo krep papira i ukrasite ga cvetićima i leptirićima od filca. U ovoj aktivnosti mogu vam pomoći i raznobojni papiri i dekorativni bušači pomoću kojih možete izrezati razne motive. Dekorativni bušač je jednostavni alat za rukovanje, samo stavite papir ili eva penu ispod otvora za bušenje i laganim pritiskom možete dobiti željeni oblik.

BelaBela
ŽutaŽuta
Tamno žutaTamno žuta
Svetlo žutaSvetlo žuta
+28
Cena od: 54.00 RSD
BelaBela
ŽutaŽuta
NarandžastaNarandžasta
RozeRoze
+7
210.00 RSD

Svetleće drvo je takođe dobar izbor za uređenje tokom praznika. Drvo možete ukrasiti raznobojnim sitnicama, a u večernjim satima ćete postići poseban efekat.

Da li tražite nešto da dodate šarm vašem domu?

Drvena kućna dekoracija je sve više u modi u poslednjih par godina. Pre svega zbog širokog izbora i atraktivnog izgleda, a cene ovakvih dekora su uglavnom pristupačne. Drveni ukrasi će učiniti vaš prostor živahnijim i zanimljivijim.

Ako ste trenutno u potrazi za kvalitetnim i jedinstvenim drvenim ukrasima, na pravom ste mestu. U našem uskršnjem asortimanu možete pronaći sve što vam je potrebno.

Uskršnji pokloni

Većina ljudi ne troši ni približno istu količinu novca na uskršnje poklone kao npr. za novogodišnje i božićne praznike, tako da pronalaženje pravog može biti izazov.

Tradicija je da se za Uskrs poklanjaju ofarbana jaja, slatkiši poput čokoladnih zeka, čokoladnih jaja, zlatnika ili uskršnjih medenjaka. A kako su pokloni za Uskrs najčešće namenjeni deci, predstavljamo vam ideje šta još možete pokloniti mališanima:

  • igračke za decu sa motivima koji se vežu uz Uskrs,
  • društvene igre,
  • mehurići od sapunice,
  • kockice za slaganje,
  • set za bojenje uskršnjih jaja,
  • slikovnice, bojanke, dečje knjige itd.

Za malo starije predlažemo da pored medenjaka naravno, dodate i lepu mirišljavu sveću koju ćete upakovati sa buketom prolećnog cveća i flašom dobrog vina.

Ideja je zaista puno, na vama je da samo pustite mašti na volju.

Čestitke za Uskrs

Iako smo navikli da uglavnom vidimo i darujemo rođendanske čestitke, uskršnje čestitke su takođe prilika da podelimo lepe želje.

Ove godine nasmejte svoje najmilije tako što ćete napisati iskrenu poruku unutar uskršnjih čestitki.

Pokušaćemo da vas inspirišemo našim predlozima:

“Nadamo se da će vam uskršnji zeka doneti najslađi Uskrs ikada!“

„Neka vam ovaj Uskrs bude neverovatan — nemojte pojesti sva čokoladna jaja odjednom!“

„Nadamo se da ćete imati Uskrs ispunjen slatkišima, čokoladnim zečićima i radošću.“

„Vreme je da jedete čokoladu za doručak, ručak i večeru! Srećan Uskrs mojim omiljenim zečićima.“

„Ti si najslađi mali zeka koga poznajemo. Srećan Uskrs i uživajte u slatkišima! <3 “

 

Zabeležite svaki trenutak, smejte se, pevajte, plešite, kuvajte, seckajte, lepite i punite svoja srca divnim uspomenama!

Vođeni “takmičarskim duhom”, ne zaboravimo na običaj “kucanja” jajima sa decom. Izmamimo im osmehe, koji su “melem” svima potreban.