5 neophodnih stvari za početak školske godine

Vreli letnji dan, asfalt isparava, a gužve u saobraćaju stvaraju još veću vrućinu dok se vraćate s posla.

“To je to, kad stignem kući odvrnuću klimu i skuvati sebi kafu…”

I onda misao koja ruši snove o popodnevnom hedonizmu:

“Jao, deci moram da kupim pribor za školu!”

Zato Kengur ne ruši vaše snove – uživajte u omiljenoj kafi, a mi smo tu da vam pomognemo sa sveobuhvatnom listom osnovnog pribora za početak školske godine.

Umesto da zvučimo kao popularna reklama za “kupovinu iz vaše fotelje”, želimo da vam olakšamo kupovinu kroz listu neophodnih stvari za početak školske godine kako ne biste morali da provedete sate na mreži ili u radnji tražeći svaki proizvod pojedinačno.

Ranac

Školski ranac vašeg deteta će verovatno biti jedna od najvažnijih stavki za školu.

Školska torba bi trebalo da izdrži svakodnevnu upotrebu, uključujući putovanje do i iz škole, težinu knjiga i nesavesno postupanje dece sa svojim stvarima.

Takođe je veoma važno da torba bude prilagođena uzrastu deteta. Rančevi koji ne odgovaraju ili se nepravilno koriste, mogu potencijalno da izazovu naprezanje ili bol u leđima i ramenima deteta.

Zato je važno da školski ranac koji izaberete bude izdržljiv, funkcionalan i udoban!

Za mnoge roditelje je generalno najveći problem borba sa detetom prilikom izbora ranca. Deca češće biraju rančeve sa privlačnijim motivima poput superheroja ili crtanih likova, dok je roditeljima bitniji kvalitet.

PLAY brend i MAXX anatomski ranac su upravo rešenje tog problema. Kvalitetna izrada sa širokim izborom motiva – 2u1!

Maxx model odlikuje kvalitet PLAY rančeva, brenda na koji smo naročito ponosni.

Čvrsta konstrukcija, zanimljiv dizajn i detalji prilagođeni deci čine ovu torbu pravim izborom. Izrađena je od izdržljivih triput opšivenih vodonepropusnih materijala, što znači da bi ranac potencijalno mogao da provede vaše dete kroz celokupno iskustvo u osnovnoj školi.

Ranac sadrži više pregrada sa organizatorima za sortiranje gde se pored knjiga mogu smestiti i razni gedžeti, uređaji poput tableta, kutije za užinu i ostale dečije potrepštine.

Nešto što takođe izdvaja PLAY rančeve od drugih jeste i kvalitet rajsferšlusa. Obično je rajsferšlus nešto što prvo strada kod rančeva zbog konstantnog otvaranja i zatvaranja pregrada. SBS metalni ziperi koji se nalaze na PLAY rančevima prolaze test od 10.000 poteza, tako da je otkopčavanje ovim potezačima lako i sigurno.

Leđa su anatomski oblikovana sa mekim jastučićima. U kombinaciji sa podesivim ramenicama u obliku banane detetu će biti obezbeđeno pravilno držanje prilikom nošenja tereta, a zbog mrežaste strukture neće dolaziti do znojenja u predelu leđa.

Dodaj u listu želja
3,921.00 RSD
Dodaj u listu želja
5,620.00 RSD
Dodaj u listu želja
4,444.00 RSD
Dodaj u listu želja
4,444.00 RSD
Dodaj u listu želja
4,444.00 RSD
Dodaj u listu želja
5,417.00 RSD
Dodaj u listu želja
4,444.00 RSD
Dodaj u listu želja
4,444.00 RSD

Jedan od najvećih strahova roditelja kada deca idu ili se vraćaju iz škole (pogotovo u zimskom periodu) jeste bezbednost u saobraćaju. Dečiji ranac poseduje i reflektujuće trake, pomoću kojih se u uslovima slabijeg osvetljenja jasno reflektuje svetlost tako da ranac postaje vidljiv i na većoj udaljenosti.

I uz sve to dobijate i 25 meseci garancije i mirnu glavu minimum naredne 2 školske godine!

Pernica

Pitanje: Znate li koji je najbolji način da vaše dete u svakom trenutku pronađe sve što mu je potrebno? Još kad bi sve to bilo na jednom mestu! 😊

Odgovor: u Double Decker pernici!

Ova futrola je punjena školskim priborom i sadrži: 12 drvenih bojica, 12 flomastera, 2 grafitne olovke, 2 hemijske olovke, rezač, gumicu i lenjir, tako da ste kupovinom ove pernice namirili i kupovinu pisaćeg pribora.

Jednostavan dizajn sa zasebnim pregradama pruža mogućnost urednog sortiranja. U jednoj pregradi se nalaze drvene olovke, drvene boje, rezač i gumica, dok su u drugoj flomasteri, hemijske i lenjir, što će detetu dodatno olakšati pronalazak željenog predmeta. Takođe se grafit na drvenom priboru neće oštetiti zbog fiksiranja olovke za samu pernicu.

Dodaj u listu želja
1,140.00 RSD

Kako smo ustanovili da je praktičnost na visokom nivou, važno je napomenuti da Double Decker pernice dolaze sa širokim izborom motiva, bilo da vaše dete voli Mini Maus, jednoroga ili Spajdermena.

Ako neka pernica prati trendove u motivima i materijalima, to je sigurno Double Decker pernica. Osim što će biti kompletno opremljeno pisaćim priborom, vaše dete će imati i atraktivnu pernicu, koja dizajnom prati nove modele rančeva.

Sveska

Učiteljica: Ispravi te uši Marinkoviću, na šta to liči?

Učenik Marinković: Ne mogu učiteljice, takve su mi od rođenja.

Zaštitni znak učenika! Prave ih laktovima kojima nonšalantno savijaju i presuju uglove listova na gotovo svakoj strani sveske. Sveska sa mnogo ušiju liči na neko lisnato povrće, pa se takve sveske često nazivaju kupusare.

Šala na stranu, glavni uzrok pravljenja takozvanih „ušiju“ je loš kvalitet papira od koga su napravljene sveske. Uglavnom su to reciklirani papiri od kojih se prave manje kvalitetne sveske.

Dodaj u listu želja
RozeRoze
PinkPink
ZelenaZelena
PlavaPlava
+2
129.00 RSD
Dodaj u listu želja
Dodaj u listu želja
Dodaj u listu želja
Dodaj u listu želja
ŽutaŽuta
NarandžastaNarandžasta
RozeRoze
TirkiznaTirkizna
+2
88.00 RSD
Dodaj u listu želja
ZelenaZelena
PlavaPlava
SivaSiva
215.00 RSD
Dodaj u listu želja
beleive in magicbeleive in magic
continuecontinue
game overgame over
gamergamer
+2
Cena od: 79.00 RSD
Dodaj u listu želja
roze animalroze animal
RozeRoze
ZelenaZelena
PlavaPlava
+2
Cena od: 88.00 RSD

PLAY sveske koje možete kupiti kod nas su napravljene od belog portugalskog papira. Radi se o visoko kvalitetnom nerecikliranom papiru koji upija mastilo i samim tim ne dozvoljava da se ono preslika na drugu stranu lista. U ponudi su sve vrste linijatura.

Naravno, sve sveske su veoma atraktivnog dizajna, tako da će vaše dete sigurno pronaći onu koju želi. Animiranje deteta sa motivom koji ono želi je u ovom slučaju veoma važno. Nekada deca mogu zavoleti određeni predmet samo zbog sveske koja im se sviđa.

Uvek se za omiljene predmete biraju najlepše sveske, a ako nešto naročito izdvaja PLAY sveske jeste sama izrada korica. Osim što se izrađuju od kvalitetnog kartona, tehnika je pravo remek delo, pa u ponudi možete naći sveske sa 3D motivima, duplim i UV lakom, kao i sveske sa duplim, odnosno izrezanim koricama. Ove godine posebno su simpatične Kengur sveske sa najpopularnijim školskim izjavama i „biserima“ za sva vremena.

Pribor za likovno

Čik pogodi predmet 😊

“ Jel’ ima ko jedan list iz bloka? “

Gotovo na svakom času bi neko od učenika upitao isto.

Nema sumnje da je likovna kultura jedan od omiljenih predmeta školarcima, ali sigurno i predmet na kome se pravi najviše džumbusa. Scena koja se često viđa jesu pogužvani papiri u bloku, rasute tempere po rancu i počupane četkice.

Ukoliko ne znate koje ćete kese, blokove, tempere ili vodene boje uzeti nikada nećete pogrešiti ako se odlučite za JUNIOR brend.

Dodaj u listu želja
Dodaj u listu želja
462.00 RSD
Dodaj u listu želja

Kreativni pribor

AquaReal, vodena boja, 12K

245.00 RSD
Dodaj u listu želja

Kreativni pribor

Brillio, tempera, 16ml, 10K

440.00 RSD
Dodaj u listu želja

Flomasteri i lajneri

Ultra Jumbo, flomasteri, 12K

381.00 RSD

Kada birate blok kvalitet papira je presudan, tačnije njegova debljina i struktura. Često se dešava da se podignu krajevi na bloku kada se list natopi vodenim bojama. Junior blokovi prave se od Radeče akvarel papira sa savršenom moći upijanja koji sprečava razlivanje boja i krivljenje.

Sada kada imate blok, potrebne su vam tempere i vodene boje. Brillio Junior tempere nude širok spektar boja sa odličnom pigmentacijom i lakoćom nanošenja. Netoksične su i visoko kvalitetne sa jarkim i dugotrajnim bojama, što ih čini pravim izborom za svako dete. Kvalitetan pigment i gusta struktura omogućava korišćenje u raznim tehnikama, kao i masivnim nanosima nalik akrilnim bojama.

Preporuka je svakako Brillio box set tempera koji dolazi sa veoma lepim plastičnim pakovanjem, koji sadži 12 tempera.

A gde su tempere tu su i vodene boje. AquaReal Junior vodena boja dolazi sa drvenom četkicom i paletom od 12 živopisnih boja među kojima je i boja kože. Neprozirne boje izrađene od kvalitetnog pigmenta ostavljaju prekrasan trag na papiru. Prečnik svake boje je 30mm što je dovoljno za jednu celu školsku godinu. Sav prethodno navedeni pribor dete može spakovati u kesi ili torbi za blok. Ove torbe su praktične iz više razloga, prvenstveno zbog bolje organizacije pribora i zaštite ranca od potencijalnog oštećenja.

Pored spomenutih stavki sigurno će zatrebati i još koja sitnica poput: četkica, plastelina, flomastera, mušema itd. čiju ponudu možete videti i na našem sajtu.

Flašice i kutije za užinu

Zdravlje na usta ulazi! Brza hrana, grickalice, sokovi puni šećera… znamo da bi to bio njihov izbor. Učite decu dobrim navikama tako što će zdrave obroke nositi od kuće.

U sticanju navike pomoći će im kutija sa flašicom za užinu.

Dobra organizacija je ključna, a sebi ćete olakšati ukoliko napravite plan užine za celu nedelju i u kupovinu odete samo jednom, dva puta nedeljno.

Kutija za nošenje hrane i flašica biće im na listi omiljenih predmeta koje nose u rancu. Dizajnirane u raznim motivima, izgledaju veoma atraktivno i primamljivo.

Poklopac na kutiji za užinu, odnosno čep na flašici sprečavaju curenje, a obrok i piće će zasigurno održati svežim. Kopča na kutiji je dovoljno jaka tako da sprečava slučajno otvaranje i prosipanje hrane u rancu.

Dimenzije kutije su prilagođene školskim rančevima kako ne bi zauzimala previše prostora. Zasigurno staje u bilo koju pregradu ranca. Flašica već ima rezervisano mesto na spoljnom bočnom delu ranca.

Kutija i flašica za užinu su napravljene od netoksične plastike bez BPA i nisu štetne po zdravlje deteta. U ponudi su i flašice od aluminijuma. Ivice na kutiji su zaobljene tako da ne postoji mogućnost da se dete ogrebe ili poseče.

Kada dođe vreme za čišćenje, možete ih oprati uz par kapi deterdženta i sunđera ili ih jednostavno operite u mašini za pranje sudova.

Dodaj u listu želja
520.00 RSD
Dodaj u listu želja
520.00 RSD
Dodaj u listu želja
520.00 RSD
Dodaj u listu želja
650.00 RSD

Zaključak

Bez obzira da li je vaše dete oduševljeno što će se vratiti u školu ili okleva, svakako će mu trebati vaša podrška. Naučite ih da se suočavaju sa svim izazovima koji su pred njima, ali i da ćete uvek biti tu za njih, bez obzira na to šta donosi predstojeća školska godina.

Dozvolite im da i oni učestvuju u odabiru školske opreme i pribora, jer oni su ipak ti koji će ih koristiti.

Nadamo se da ste popili kafu i da vam je lista koju smo opisali barem malo pomogla.

Mame, tate i dragi naši školarci, srećan početak školske godine!

Vaš, Kengur ❤️