Kengur

Dan žena, 8. mart: Mali gestovi znače mnogo!

[ux_text text_align=”left”]

Žene čine važan deo naših života, bilo kao majke, supruge, kćeri, sestre, prijateljice ili koleginice. One nas podržavaju, motivišu i čine nas srećnima. Stoga, iskazivanje podrške ženama je neophodno za jačanje odnosa i za stvaranje pozitivne i tople atmosfere.
Postoje mnogi načini putem kojih možete iskazati podršku ženama, a mali gestovi su definitivno idealni recept.

Učinite dan posebnim

Mnogi ljudi misle da je za to potrebno organizovati veliku i skupu proslavu, ali u realnosti, male stvari često znače mnogo više. Dan možete početi tako što ćete ćete vašu partnerku iznenaditi doručkom, kupiti joj omiljeni kolač ili joj pokloniti cveće. Ovakvo iznenađenje će joj dati do znanja da predstavlja zaista nešto posebno u vašem životu.

Sestre čine važan deo u odrastanju svih nas, pogotovo ako su starije. Setite se njene omiljene knjige kada prolazite pored knjižare, napravite kolaž od vaših starih fotografija, spremite kokice i napravite opušteno veče uz gledanje vaših starih snimaka sa prvih rođendana i predstava u vrtiću. Biće to sigurno veče puno smeha i zadirkivanja.

Odmenite ih

Pomozite ženi da ima malo više vremena za sebe. Slobodno vreme je važno za svakog čoveka, posebno ženama koje često imaju više obaveza i odgovornosti.

To može uključiti čuvanje dece ili kućnih ljubimaca dok vaša supruga ide na masažu ili piće, što će joj dati priliku da se opusti i napuni baterije.

Sigurno na svom radnom mestu imate onu jednu koleginicu koja je uvek tu i spremna da pomogne, koja će rado nauštrb odlaganja svojih obaveza naći vremena da vam pomogne oko neke komplikovane tabele. Baš njoj sutra skuvajte kafu za dobro jutro uz neku simpatičnu poruku.

Istaknite svoj humor i ulepšajte im dan

Važno je da obratite pažnju na to kako i kada koristite humor. Na to najviše obraćaju pažnju emotivne partnerke.

Našalite se na svoj račun i na temu svojih mana. To pokazuje da ste svesni svojih nedostataka i da vam je stalo do vašeg odnosa. Takođe, važno je da se smejete zajedno i da uživate u smehu. Pronađite zajedničke teme koje su smešne i iskoristite ih da se nasmejete i opustite.

Sve su mame super mame i zaslužuju osmehe. Vaša sigurno ima neku rečenicu koja je obeležila vaše odrastanje. Napravite od toga gif i ulepšajte joj dan. Na to sigurno neće ostati ravnodušna.

Organizujte večeru

Večeru koju neće ona spremiti nijedna žena neće odbiti!

Možete organizovati večeru kod kuće, spremiti joj omiljeno jelo ili izabrati restoran.

Dakle, zamislite večeru kao način da pokažete svoju ljubav i poštovanje prema ženi koju volite.

Darujte poklon

Da li je poklon dobar gest? Svaka žena voli poklon!

Bilo da joj kupite knjigu, kozmetiku, modni aksesoar, buket cveća ili cvet, sigurno će je obradovati. Važno je da poklon bude personalizovan i ukazuje na to da ste pažljivo razmislili o tome šta ona želi.

Pokušajte da pročitate između redova šta joj je potrebno, šta bi volela da poseduje. Tako će znati da je slušate sa razumevanjem, što joj dovoljno govori koliko vam je stalo do nje.

Npr. uz nove cipele bi se odlično uklopila torba koju je videla u izlogu dok ste šetali.

Ovakav gest će sigurno značiti osobi koju volite!

Naučite nešto novo zajedno

Učenje nečeg novog zajedno je sjajan način da ojačate vezu i provedete kvalitetno vreme sa nekim koga volite. Možete pohađati kurs, radionicu, predavanje ili proučavati nešto kod kuće. Zajedničko učenje poboljšava komunikaciju, otvara vrata novim zajedničkim interesovanjima i podstiče kreativnost. Osim toga, zajedničko učenje vam omogućava da provedete vreme na produktivan i zabavan način i da stvorite nezaboravne uspomene.

 

[/ux_text]