7 tajni za prvi dan škole

Iako đaci ne žele to da priznaju, prvi dan škole je najvažniji dan u godini. Zbog toga je Kengur rešio da otkrije kako se što bolje pripremiti i odskočiti od drugih već prvog dana.

TREMA

Trema je onaj osećaj u stomaku zbog kojeg ne spavamo noć pred prvi dan škole i razmišljamo o drugarima koje dugo nismo videli. Osećaj koji postaje sve intenzivniji kako se približavate, ali naprasno nestaje kada uskočite u dvorište i tamo vidite svoj razred. Dakle trema je obavezna, ali ne brinite se, čvrsto uhvatite tregere svog ranca i znajte da je kengur tu za vas. Skočite unapred!

LETNJE AVANTURE

2 i po meseca proveli smo odvojeni od svojih drugara i sada je trenutak da se ponovo vidimo. Da se ispričamo o stvarima koje smo radili dok smo bili van škole. Setite se svega zanimljivog što vam se dogodilo tokom leta i nađite način da to što bolje ispričate. I ne preskačite, ima dovoljno vremena i odmora do poslednjeg časa. Ukoliko ne možete da se setite neke letnje priče, a želite nekoga da impresionirate, samo mu recite kako ste baš juče skakutali po Kengur knjižari i nabrojte šta ste sve kupili tamo. To svi vole da čuju.

DOBRO OPREMLJENA PERNICA

Trema i letnje avanture će vas dovesti do početka prvog časa, ali šta onda? Onda ne postoje univerzalni saveti, jer neki od vas žele da pokažu kako su ozbiljniji… Koriste hemijsku kako bi zapisali raspored časova – to je ok. Ali treba imati na umu da ćete morati da žvrljate po svesci ako pogrešite nešto, zbog toga se neki ipak odlučuju da koriste olovku. Osnovnu opremu svake dobro opremljene pernice.

SVAŠTARA

Neki vole da crtaju sami svoj raspored na početku sveske, neki da časove upisuju u već odštampane rasporede. Kengur je spreman i za jedne i za druge. Izaberite pravu svaštaru, jer ćete se na nju najčešće vraćati.

SAMO TVOJ RANAC

Između časova ćete menjati učionice, sa sobom nositi rančeve i olako ćete ih bacati na gomilu ispred vrata. Zbog toga je neophodno da vaš ranac bude jedinstven. Kupite neki koji možete lakše da uočite.

KENGUR NOVČANIK

Veliki odmor je mnogima omiljeni trenutak u toku školskog dana. Svi znamo gde naš kengur drži svoj džeparac, ali da bi i ti imao super štek, skokni do Kengura da proveriš naše novčanike.

ZNANJE

Prvog dana nastavnici obično ne predaju, pa ćete na časovima vreme ispunjavati raznim igrama poput zanimljive geografije. Ukoliko vam dođe slovo “K”, odgovori su vam sledeći:

Država: Kenija
Grad: Kanbera
Reka: Kangaroo River
Planina: Kilimandžaro
Biljka: Kivi
Životinja: Skoknite do Kengura.